Header Bouw en isolatie

Bouw en isolatie

EPS wordt volop gebruikt in de bouwsector. De lichte en isolerende eigenschappen van EPS leveren veel voordelen op. Hordijk EPS heeft een breed scala aan producten voor de bouw ontwikkeld.

Bouw

We hebben voor verschillende bouwtoepassingen matrijsmatige oplossingen bedacht. Deze producten hebben een uitgekiende constructie, waardoor ze snel en gemakkelijk te verwerken zijn.

Funderingsbekisting

Onze EPS-funderingsbekisting wordt in de woning- en utiliteitsbouw gebruikt voor funderingsbalken op paalfunderingen. De bekisting is leverbaar in verschillende maten. Ook voor funderingen op de “vaste” grond heeft Hordijk een oplossing: De Vorstrandkist en HD-kist. 

Uniek is onze gepatenteerde Superkist. Deze hebben we samen met De Hoop-Pekso ontwikkeld. In de Superkist worden verschillende EPS-persingen in één kist gebruikt. Een technisch hoogstandje. Helemaal in combinatie met speciaal ontwikkelde trekpennen. Hiermee is veel tijdswinst te behalen ten opzichte van traditionele bekisting.

EPS-vulelementen

Speciaal voor combinatievloeren maken we vulelementen in verschillende afmetingen en met verschillende isolatiewaarden (Rc). Voor de renovatie van houten vloeren is er het Reno-vulelement. Dit vulelement wordt samen gebruikt met een stalen ligger. Hierdoor is het licht in gewicht en snel te plaatsen. 

Isolatie

De isolerende kwaliteiten van EPS werken goed tegen warmte en kou. EPS is uitermate geschikt om te voldoen aan de steeds strenger wordende isolatie-eisen. Goede isolatie beperkt de energiekosten en reduceert de CO2-uitstoot. We hebben een groot scala aan oplossingen om woningen en bedrijfspanden te isoleren.

Matrijsgevormde isolatieplaten

De isolatie-ankerplaat is een grote isolatieplaat met een haaklas rondom en is aan de bovenzijde voorzien van een wafelprofiel. Deze isolatieplaat biedt een goede thermische isolatie en door het wafelprofiel aan de bovenzijde van de isolatieplaat, een uitstekende hechting met de in het werk gestorte beton. Toepasbaar in de woning- en utiliteitsbouw. De isolatie-ankerplaat is in diverse diktes en densiteiten leverbaar.

We hebben een goede en intensieve samenwerking met De Hoop Pekso uit Terneuzen. EPS-producten gerelateerd aan de ruwbouw worden door ons gemaakt en door De Hoop vermarkt. Voor bestellingen en vragen neemt u contact op met De Hoop-Pekso in Terneuzen, telefoonnumer: 0115-68 09 11.

Spouwmuur

Speciaal voor het isoleren van woningen hebben we losse EPS-korrels. Gespecialiseerde bedrijven spuiten deze korrels in de spouwmuur of onder de vloer voor isolatie.

Vloerverwarmingssystemen

Ook vloerverwarmingssystemen worden van EPS gemaakt. Op de EPS-isolatieplaat wordt een gethermovormde kunststofplaat geperst. Tussen de noppen kan eenvoudig de buis van het vloerverwarmingssysteem worden gelegd. De EPS-laag zorgt voor een sterk isolerende werking. En door het gebruik van Trittichal-techniek ook voor extra akoestische demping.

Bekijk ook

Verpakkingen

Tuinbouw

Technische delen

Pharma

Heeft u een eigen idee?

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief