Header Duurzaamheid

Duurzaamheid

EPS bestaat voor 98% uit lucht en is 100% recyclebaar

Een duurzame wereld begint ook bij jezelf. Daar zijn wij ons zeker van bewust. Hier dragen wij vanzelfsprekend graag aan bij. Daarom zijn al onze producten van monomateriaal en daardoor 100 procent recyclebaar.

EPS: 100 procent recyclebaar

EPS (airpop®) is een uniek materiaal en daardoor een duurzame en verantwoorde keuze. Als monomateriaal is het zonder downsizing te recyclen. Dit gebeurt op steeds grotere schaal. Burgers leveren bij steeds meer gemeenten EPS in bij de milieustraat. En ook het bedrijfsleven zamelt steeds meer EPS in. Al dit EPS wordt weer hergebruikt in nieuwe EPS-producten.

EPS is 98 procent lucht

EPS is een bijzonder product: het bestaat voor 98 procent uit lucht. Tijdens de productiefase kan het tot zestig maal vergroot worden. Hierdoor is het een uiterst spaarzaam product met een hoge isolerende werking.

Door de hoge isolerende waarde is de terugverdientijd van de energie om EPS te produceren en te verwerken kort. Want beter geïsoleerde woningen hebben minder stookkosten en dus minder CO2-uitstoot. Cijfers van EUMEPS bewijzen dit: als de hele keten wordt geanalyseerd is de verhouding tussen opbrengst en baten tussen energieverbruik en CO2-uitstoot bij EPS het meest gunstig.

Duurzame productielocatie

In Delft hebben we een duurzame productielocatie staan voor EPS. Als een van de weinige EPS-producenten vangen we het pentaan op dat vrijkomt bij het branden van de stoomketel. Daarnaast gebruiken we de vrijgekomen restwarmte voor de verwarming van de kantoren en magazijnen.

Gebruikt EPS inzamelen

Wij produceren niet alleen EPS-verpakkingen, wij zamelen het ook in. Bij ons in Delft kunt u uw EPS-afval inleveren. Dit verwerken we dan weer tot nieuwe producten.

De Nederlandse tuinbouw verzamelt en herverwerkt al jarenlang op grote schaal EPS. Meer informatie hierover vindt u op EPS Gardentrays. Een duurzaamheids-initiatief van enkele EPS-producenten, waaronder Hordijk EPS.

Bekijk hieronder onze EPS-video. Nog meer weten over duurzaamheid en EPS? Bezoek dan de website van Stybenex.

 

EPS als verpakkingsmateriaal: duurzamer dan karton

EPS (airpop®) is heel duurzaam als verpakkingsmateriaal. Zo is het bijvoorbeeld duurzamer dan karton. Wilt u meer weten over het gebruik van EPS als verpakkingsmiddel voor witgoed? Lees dan onderstaande whitepaper. 

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief