Header Wavefoamer: Cruciale stap naar een CO2-neutraal productieproces

Wavefoamer: Cruciale stap naar een CO2-neutraal productieproces

Duurzaamheid is één van de kernwaarden van Hordijk. Bij Hordijk geven we deze kernwaarde een concrete invulling met de investering in een nieuwe machine: de Wavefoamer. Wij zijn de eerste in Nederland die met deze machine werkt. Een belangrijke stap in onze route naar CO2-neutraal productieproces.

Door: Wiggeman Roodzant, Commercieel Directeur

Wereldwijd draaien er hooguit tien van deze machines. We zijn dan ook trots dat wij in Nederland de eerste zijn. Dit betekent ook dat alles nieuw is en we wellicht nog voor de nodige uitdagingen komen te staan. Waarbij we blijven innoveren en verduurzamen.

CO2-uitstoot reduceren

De huidige machines hebben stoom nodig om de EPS-parels ‘aan elkaar te bakken en plakken’. In tegenstelling tot deze machines werkt de Wavefoamer met microgolven. De Wavefoamer gebruikt stroom i.p.v. stoom. Dit betekent dat het productieproces volledig is geëlektrificeerd en dat we geen gas meer nodig hebben. Zo reduceren we onze CO2-uitstoot. Deze reductie is vergelijkbaar met de uitstoot van maar liefst vijftig huishoudens. In combinatie met groene stroom is de productie daarmee bijna CO2-neutraal.

Mechanisch recyclebaar

Een ander duurzaamheidsaspect is dat de Wavefoamer uitstekend mechanisch gerecycled EPS verwerkt. Veel beter dan de traditionele machines. We zetten tot ruim 50% gerecycled materiaal in! Dit maakt het productieproces nóg duurzamer.

Vloerverwarmingsplaat

Het eerste product dat we op de Wavefoamer maken, is een vloerverwarmingsplaat voor Magnum Heating Group. Vloerverwarming is in essentie al een duurzame manier om je huis te verwarmen. Dankzij de Wavefoamer wordt dit product straks nog eens drie keer zo duurzaam:

  • De productie is bijna CO2-neutraal
  • We zetten tot meer dan 50% gerecycled materiaal in
  • Comfortabele en duurzame warmte in de gebruikersfase

Meer weten?

Dat is nog eens duurzaam! Daar zijn we als Hordijk ontzettend trots op. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met me op en neem zelf eens een kijkje in onze keuken: w.roodzant@hordijk.nl 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief