Tuinbouw

Voor de tuinbouw produceren wij een ruim assortiment Airpop ® (EPS) zaai- en verspeentrays en bodems voor kweektafels. Veel plantenkwekers waarderen de isolerende eigenschappen van Airpop ® (EPS), hierdoor worden temperatuur wisselingen afgevlakt wat een gunstig effect heeft op de groei van de plant.

Hordijk voert voortdurend innovaties door op het gebied van tuinbouwtrays. Recent is een nieuwe generatie gladde trays geïntroduceerd, zo glad als een harde kunststof tray maar met de voordelen van Airpop ® (EPS). Door de gladde structuur van de Airpop ® (EPS) tray groeien de wortels van de planten niet aan de wand vast.

Deze trays worden eenmalig gebruikt (daarna gerecycled) door het eenmalige gebruik van deze trays zijn er in de hele keten veel voordelen te behalen:

  • De plugleverancier kan de trays vullen op ieder moment, zo worden piekproducties voorkomen.
  • De plantenkweker heeft veel rust in de planning, de trays kunnen immers gevuld klaar staan, dit in tegenstelling tot hervullen.
  • Geen reinigingskosten.
  • Geen kans op ziekte-overdracht, de trays worden immers maar één keer gebruikt.

De trays kunnen ook worden gemaakt in een hoge densiteit, waardoor deze meerdere keren kunnen worden gebruikt. Door de vormvastheid zijn de producten uitstekend machinaal te gebruiken in geautomatiseerde zaailijnen.

Hordijk EPS verpakkingen is lid van EPS Gardentrays. Gebruikte tuinbouwtrays worden ingezameld en gerecycled.

-

Hordijk EPS Verpakkingen en Isolatieproducten bv Delft +31 (0)15 251 11 51
Hordijk EPS Verpakkingen en Isolatieproducten is onderdeel van de Hordijk Groep