EPS

Al decennia wordt Airpop R (EPS) gebruikt voor zeer uiteenlopende toepassingen. Het succes van Airpop R (EPS) kan worden toegeschreven aan de bijzondere eigenschappen van Airpop R (EPS) en aan de geringe milieubelasting hiervan.

De afkorting Airpop R (EPS) staat voor Expended Polystryrene (geĆ«xpandeerd polystyreen) en is een aardolieproduct, maar wel met een bijzondere samenstelling. Airpop R (EPS) bestaat namelijk voor slechts twee procent uit vaste stof en voor 98 procent uit … pure lucht! Daarom is de nieuwe naam voor EPS Airpop!

Airpop

De bijzondere eigenschappen van Airpop R (EPS):

Gewicht
Airpop R (EPS) producten bestaan voor slechts 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Door deze eigenschap zijn Airpop R (EPS) verpakkingen bijzonder licht ten opzichte van andere materialen. Het geringe gewicht is een groot voordeel bij het transport, maar ook arbo-technisch zeer belangrijk.

Isolerend
Airpop R (EPS) heeft een uitstekende isolerende werking tegen warmte en kou. De isolatie-eisen (energie prestatienormen) die aan woningen worden gesteld nemen alleen maar toe. Airpop R (EPS) is bij uitstek geschikt om deze eisen in te vullen. Door gebruik van goede isolatie, hoeft er minder gestookt te worden en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd.

Ook in de foodbranche is dit een gewaardeerde eigenschap van Airpop R (EPS), zo blijft vis langer vers en ontdooien tijdens het transport ijstaarten minder snel. Maar ook het transport van donororganen gebeurt met een speciaal uit Airpop R (EPS) gefabriceerde donordoos.

Schokbestendig
Ondanks het geringe gewicht van het materiaal is het zeer sterk, vorm- en drukvast. Door een juist ontwerp in combinatie met moderne productiemogelijkheden, kunnen in een product verschillende sterktes worden gerealiseerd. Bovendien heeft Airpop R (EPS) een zeer goed schokabsorberend vermogen. Hierdoor is Airpop R (EPS) als verpakkingsmateriaal uitstekend geschikt voor het verpakken van elektronische apparaten.

-

Hordijk EPS Verpakkingen en Isolatieproducten bv Delft +31 (0)15 251 11 51
Hordijk EPS Verpakkingen en Isolatieproducten is onderdeel van de Hordijk Groep